Előző 484. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  3:1  
(2:0)
Bulgária

Időpont: 1974.03.31. Helyszín: Zalaegerszeg, ZTE-stadion Térkép
Vezette: Raus, jugoszláv Nézőszám: 20000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Illovszky Rudolf 

Góllövők: Fazekas László /5 , Fazekas László /45 , Bene Ferenc /57 , Bonev/74

Cserék: Kolár Endre  -> Kántor Mihály  /25 , Bencsev -> Boriszov /46 , Hrisztov -> Grigorov /59 , Aladzsov -> Velicskov /63

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Zalaegerszeg futball ünnepet ült: először rendeztek a városban válogatott mérkőzést.
Sokan reménykedtek abban, hogy az új helyszín több érdeklődőt vonz, mint legutóbb és talán a "levegőváltozás" segít megtörni a mostmár nyolc találkozón keresztül tartó nyeretlenségi szériát is.


A közelmúlt eseményeire figyelemmel, akár rossz ómennek is tekinthették volna, hogy a magyar válogatott jól kezdett. Az előző év szinte minden találkozója így kezdődött és a folytatás mégsem hozott semmi jót. Persze azért senki sem szomorkodott amikor a csapat gyors góllal megszerezte a vezetést. Sok helyzet maradt most is ki az első félidő hátralévő részében, és nagy örömet okozott, hogy az utolsó percben sikerült növelni az előnyünket.
A második félidő elején az előző játékrészben felcsillant a remény, hogy végre megszakadhat a rossz sorozat kezdett valósággá válni. Tíz perccel a kezdés után ugyanis válogatottnuk még egy gólt illesztett a vendégek kapujába. Mostmár semmi sem veszélyeztethette a győzelmet. A bolgárok próbálkoztak, támadásaik is voltak és végül egy 11-esből szépítettek is.


Nagy örömet jelentett, hogy végre, 1972 szeptembere óta előszőr, megint győztesen hagyhatta el válogatottunk a pályát. 
 
Előzmények
Válassz a listából