Előző 256. Válogatott találkozó Következő

Ausztria
  4:3  
(2:1)
Magyarország

Időpont: 1947.09.14. Helyszín: Bécs, Práter-stadion Térkép
Vezette: Galeatti, Olasz Nézőszám: 60000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Gallowich Tibor 

Góllövők: Körner II./22 , Hahnemann/30 , Szusza Ferenc /40 , Szusza Ferenc /48 , Szusza Ferenc /56 , Binder/65 , Binder/77

Cserék: Deák Ferenc  -> Szabó Imre  /46 , Decker -> Melchior /46

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Az elutazás előtt Szusza  furcsán nyilatkozott: "Egygólos vereséget várok Bécsben. Nem tudom miért, de az az érzésem, hogy kikapunk."


Elkezdődött a mérkőzés és félóra után már a hazaiak vezettek két góllal. Veszélyben forgott hát Szusza  "jóslata". Nem is hagyta annyiban még a szünet előtt betalált a kapuba. Így pihenni úgy vonulhattak a csapatok, hogy az osztrák előny valóban egygólos volt.
A második félidőben azonban a magyar csatár semmibe véve saját "jövendölését" 11 perc alatt rúgott két gólt. Így mesterhármast ért el és csapatunk megszerezte a vezetést. Sajnos Bindernek is volt még az eredményhez egy, illetve két "szava". Végeredményben tehát mégiscsak egy gólos vereséget szenvedtünk.


Szövetségi kapitányunk szerínt (és nem csak szerínte) a játékvezető alaposan hozzájárult az eredmény alakításához. Mégpedig azzal, hogy az osztákok javára megítélt egy olyan büntetőt, ami nem volt jogos, amikor pedig ellenünk szabálytalankodtak a kaputól 14 méterre, akkor a 16-oson kívülről ítélt szabadrúgást.
Szusza  teljesítményéről az osztrák lapok tömören megállapították: "Nincs még egy ilyen csatár ma Európában." 
 
Előzmények
Válassz a listából